X
- 6 % 
popusta
na prvi
nakup
 • Ne morem se odločit med surovim mesom, kuhano hrano, hladnostiskani peleti in briketi?
 • vuk

  Uravnoteženo razmerje kakovostnih sestavin.

  Surova hrana je lahko zelo primerna izbira, v kolikor je meso kakovostno in ima uravnoteženo razmerje sestavin med mišičnino, notranjimi organi, kostmi, zelenjavo ter sadjem. Potrebno je paziti na svežino mesa. Podobno je pri kuhani prehrani, pri njej pa je najbolj pomembno da se kuha na ustrezni temperaturi, drugače se hranila uničijo. Zelo pomembno je, da se dobro pozanimate o samem načinu prehranjevanja in kako sestavljati obroke. Hladnostiskani peleti poleg olj vsebujejo samo suhe sestavine, kar pomeni, da je meso predelano v mesno moko, ki pa je močno termično obdelana. V želodcu zelo hitro razpadejo, kar ni podobno naravnemu procesu razgrajevanja sestavin in hranil (kakovostni briketi, ki ne vsebujejo žit, se ne napihnejo, vendar se v želodcu razgradijo in s tem posnemajo naravni potek predelave hrane).
 • Katero hrano naj dam psu ali mački ki ima alergijo?
 • vuk

  Ne zgolj hipoalergena. Mora biti tudi kakovostna.

  Eden hrana je naravno hipoalergena, saj ne vsebuje pšenice, koruze, soje, riža in belega krompirja. Primerna je tudi za pse ali mačke z alergijami (potrebno je najti okus, ki ne vsebuje alergena, na katerega je vaš ljubljenček občutljiv). Hipoalergena hrana po definiciji vsebuje manj sestavin, ki lahko sprožajo alergijske reakcije. Lahko so alergični na različne sestavine, zato hipoalergena hrana, ki bi bila primerna za vse ne obstaja.

  Eden hrana je poleg tega da je hipoalergena hipoalergena, tudi 100 % naravna in humane kakovosti. Ne vsebuje glutena, aditivov (arom, barvil, ojačevalcev okusa), sladil, stranskih proizvodov mesa ter filerjev v smislu grahovih beljakovin, riža in pesine pulpe. Na deklaraciji vsakega izdelka so napisane vse sestavine, deleži in vrsta mesa.
 • Kako prepoznati intoleranco na določene sestavine hrane?
 • vuk

  H2_Title_Placeholder

  Intoleranca se lahko pokaže v mnogih oblikah. Težave s kožo (praskanje, izpuščaji), vneta ušesa, polne analne vrečke, itd. Ob alergiji ali intoleranci je potrebno najprej obiskati dobrega veterinarja, potem pa se lahko poslužujemo izločevalnih diet (izločamo različne vrste mesa/ostalih sestavin) ali pa opravimo teste, ki nam pokažejo na kaj je naš ljubljenček alergičen. Imejte v mislih, da ni vsak veterinar dober veterinar. Veterinar vam lahko ponudi tudi nekakovostno hrano, ki za vašega ljubljenčka ne bo primerna. Med našimi uporabniki so tudi kužki s hujšimi alergijami, ki so prej jedli ultrahypo hrano, vendar so na hrani Eden precej bolj zadovoljni, saj jo z veseljem jedo obenem pa ta hrana vsebuje kakvostne sestavine.
 • Ali je Eden hrana primerna za ljubljenčka s prekomerno težo?
 • vuk

  Prekomerna teža povzroča bolezni.

  Vzrokov za prekomerno telesno težo vašega ljubljenčka je lahko več, vendar je ključni razlog običajno prevelika količina neustrezne hrane v kombinaciji s premalo gibanja, včasih pa je razlog tudi zdravstveno stanje. Žival nima enakih potreb kot človek in tudi nima enakega prebavnega sistema, zato večina hrane, ki jo uživamo ljudje, za naše ljubljenčke ni primerna. Za podrobnejše informacije o načrtu prehranjevanja psa s prekomerno težo nas kontaktirajte.
 • Kaj pa monoproteinska hrana?
 • vuk

  Raznovrstno meso je ključno.

  Pri prehranjevanju je ključna raznolikost. Eden hrana v vsaki vrsti suhe briketirane hrane vsebuje več različnih vrst mesa. Različne vrste svežega mesa in svežih lokalnih in neprocesiranih sestavin so bistvo Eden hrane.
 • Kaj narediti, če se pes sčasoma naveliča določenega okusa?
 • vuk

  Menjajte okuse.

  V primeru da že hranite z Eden hrano priporočamo menjavo na vsak mesec, in sicer na način, da nekaj dni pred prehodom hranite v razmerju 50 % novega okusa s 50 % starega okusa. Tako lahko menjate vse okuse, ki so na voljo. Za manj ješče pse še posebej priporočamo polmehke brikete, ki jih imajo psi še rajši. Sicer pri zdravi živali priporočamo menjavo okusa na vsake 3–4 mesece. V kolikor šele pričenjate hraniti z Eden hrano pa to storite postopoma v 10 dneh tako, da dodate vsak dan 10 % nove hrane več in odvzamete 10 % obstoječe.
 • Kaj storiti, če psu ali mački hrana ni všeč?
 • vuk

  Ojačevalci arom škodijo zdravju.

  Pes ali mačka načeloma hrano zavračata iz dveh razlogov. Prvi je, da imata hrane preveč oziroma jimadamo izbiro. Drugi pa je, da je z njima dejansko nekaj narobe in moramo obiskati veterinarja. Nekatere hrane vsebujejo aditive oziroma ojačevalce arom, ki vplivajo na ješčost in jih ljubljenčki obožujejo, vendar je taka hrana nezdrava. Zavedati se je potrebno, da tudi, če žival hrano obožuje, to ni zagotovilo, da je kakovostna in zanjo dejansko zdrava. Nekateri psi lahko zavračajo hrano tudi do 7 dni, nato pa pričnejo jesti. Pri mladiču naj to me traja več kot 2 dni. Prav tako bodite pri mačkah še bolj pazljivi. V skoraj vseh primerih,  psi in mačke Eden hrano zaradi visoke vsebnosti mesnih sestavin in intenzivnega okusa izberejo prvo.
 • Kaj pomeni pepsin vrednost?
 • vuk

  Hranljivost je pomembna.

  Pepsin vrednost označuje delež proteinov, ki jih žival lahko razgradi v manjše peptide in jih dejansko tudi izkoristi. Konvencionalna hrana za pse/mačke običajno vsebuje stranske proizvode mesa, kot na primer kožo, peresa, manj kakovostno meso, grah ipd. Takšne sestavine imajo sicer visoko analitično vrednost proteinov, vendar jih zaradi slabe kakovosti samih sestavin pes/mačka ne more izkoristiti. Konvencionalne oziroma manj kakovostne hrane podatka o pepsin vrednosti ne navajajo.
 • Ali lahko poleg briketov psu dam tudi meso, lososovo olje ipd.?
 • vuk

  Hranila ki zadovoljijo potrebe za pravilen razvoj.

  Eden briketi zadovoljujejo potrebe po hranilih in dodatki v njej nudijo celovito podporo sklepom. Vsako dodajanje mesa, lososovega olja ipd. lahko poruši razmerje hranil in negativno vpliva na prebavo, posledično pa tudi na počutje in zdravje vašega psa. Izjema so živali, ki imajo specifične težave.
 • Ali je ustrezno, da ima pes vedno polno posodo hrane in je tedaj, ko želi?
 • vuk

  Nikakor ne vedno polna skleda hrane.

  Priporočamo hranjenje iz roke recimo 1 x dnevno za utrjevanje znanja in najmanj en obrok v posodi. Pri mladiču je seveda več obrokov, takrat je najbolje da ga večkrat hranimo iz roke. Tako imenovana borba in želja po delu za hrano je pomemben del smisla pasjega življenja, zato mu moramo to izkušnjo zagotoviti.
 • Vzreditelj mi je priporočil določeno blagovno znamko hrane. Ali mu lahko zaupam?
 • vuk

  Hrano in njene sestavine smo dolžni preveriti.

  Velikokrat vzreditelji živali ne hranijo s kakovostno hrano. Razstavni trendi večkrat narekujejo debelušne pse in mačke in zato je malo je vzrediteljev, ki postavljajo zdravje živali na prvo mesto. Naša odgovornost je, da predhodno preverimo in se glede na sestavine sami odločimo glede izbire hrane.
 • Kaj pomeni izraz superpremium in ali je to kakovostna hrana?
 • vuk

  Sestavine v hrani so najbolj pomembne.

  Izraz superpremium sam po sebi še ne pomeni kakovosti. Kakovost hrane je potrebno potrditi in izkazati s samimi sestavinami.