- 6 % 
popusta
na prvi
nakup

Biološko ustrezna hrana

Raznolikost hrane je tisto, kar se pri konvencionalni oziroma monoproteinski hrani izgublja. Eden hrana vsebuje 5 različnih vrst mesa v vsaki vrsti suhe briketirane hrane. Različne vrste svežega mesa oziroma svežih lokalnih in neprocesiranih sestavin so bistvo oziroma filozofija Eden hrane.

Bogata z mesom in proteini

Konvencionalna hrana pogosto analitično sicer vsebuje veliko proteinov, vendar v primeru, da so le-ti rastlinskega izvora (zelo popularen je grah), pes ali mačka od njih pravzaprav nimata nobene koristi.

Eden hrana ima izjemno sestavo

SVEŽE SESTAVINE: 2/3 mesa, 2/3 rib , jajc zagotavlja veliko količino proteinov, maščobe, vitaminov in mineralov v najbolj najbolj hranilni obliki kar omogoča njihovo visoko absorpcijo.

SUŠENE SESTAVINE: 1/3 mesa, 1/3 rib ki zagotavljajo biodosptopnost v koncentritani obliki hranilnih beljakovin.

Sveže sadje, zelenjava in zelišča

Psi in mačke nimajo nobene biološke potrebe po ogljikovih hidratih. Na žalost večina konvencionalne hrane vsebuje več kot 40 % ogljikovih hidratov. Hitro prebavljiv ogljikovi hidrati kot so riž, bel krompir, pšenica, ne predstavljajo nobene hranilne vrednosti v prehrani psa. Predstavljajo samo prazne kalorije. Ravno zato velik del v sestavi Eden hrane poleg mesa predstavljajo tudi sadje, zelenjava in zelišča.

Naravno hipoalergena hrana

Eden hrana je naravno hipoalergena, saj ne vsebuje žit, koruze ali soje. Primerna je tako za pse in mačke z alergijami kot tudi ostale pse in mačke. Hipoalergena hrana vsebuje manj sestavin, ki pri različnih psih in mačkah sprožajo alergijske reakcije. Psi in mačke so namreč alergični na različne sestavine, zato hipoalergena hrana, ki bi bila primerna za vse pse in mačke, ne obstaja.

Na trgu je veliko hipoalergenih hran, ki vsebujejo manj alergenov, toda vsebujejo tudi nekakovostne sestavine, zato je pri izbiri hrane potrebno biti pazljiv.

100 % naravna hrana humane kakovosti

Eden hrana je ne samo hipoalergena, temveč tudi 100 % naravna in humane kakovosti. Ne vsebuje glutena, aditivov (arom, barvil, ojačevalcev okusa), sladil, stranskih proizvodov mesa, mesne moke ter filerjev v smislu grahovih beljakovin, riža in pesine pulpe. Na deklaraciji so jasno razvidni deleži in vrsta mesa ter ostalih sestavin.