- 6 % 
popusta
na prvi
nakup

Ali je hrana za vašega ljubljenčka kakovostna? Preverite. 

Ni dovolj samo podatek, koliko beljakovin hrana vsebuje, temveč je pomemben njihov izvor. Na primer, če psu ali mački damo hrano, ki vsebuje 30 % rastlinskih beljakovin (grah), ta hrana zanje nima velike hranilne vrednosti, po drugi strani pa je hrana, ki vsebuje 30 % beljakovin iz kakovostnih mesnih sestavin, zelo hranilna.

Eden hrana vsebuje samo kakovostne sestavine, kakovostno meso in naravne dodatke, ki so primerni za razvoj  mladiča in za potrebe odraslega psa. Grah, koruza, pšenica, bel krompir, pesina pulpa in riž so za psa prazne kalorije in na jedilniku zdravega psa nimajo mesta.

Eden hrano izdeluje že 10 let, brez enega samega odpoklica. Narejena je iz najboljših možnih sestavin humane kakovosti, če je le mogoče so sestavine lokalne.

Postopek izdelave Eden briketov

Surovine Eden briketov se nežno kuhajo na pari pri približno 90 stopinjah Celzija, zaradi česar je hrana lahko prebavljiva in ohranja čim več naravnega ravnovesja. Ko se surovine ohladijo, se dodajo še vitamini, elementi v sledovih in minerali v kelatni obliki za maksimalno absorbcijo.

Ali vsako hrano naš ljubljenček izkoristi enako?

Pepsin vrednost označuje delež proteinov, ki jih mladič/pes lahko razgradi v manjše peptide in jih dejansko tudi izkoristi. Konvencionalna hrana za pse in mladiče običajno vsebuje stranske proizvode mesa, kot na primer, kožo, peresa, manj kakovostno meso, grah ipd. Takšne sestavine imajo sicer visoko analitično vrednost proteinov, vendar jih zaradi slabe kakovosti samih sestavin pes ne more izkoristiti. Konvencionalne oziroma manj kakovostne hrane podatka o pepsin vrednosti ne navajajo.