- 6 % 
popusta
na prvi
nakup

Eden hrana za vsa starostna obdobja

Pes po skotitvi prvih 5 tednov pri materi sesa mleko. Nekje po dopolnjenem 5. tednu starosti pa ima mladič razen manjše potrebe po kalciju, popolnoma enake potrebe po hranilih kot psi v starejših starostnih obdobjih. Pomembni sta tako analitična sestava hrane kot tudi kakovost sestavin.

Izberite ustrezno hrano za mladičke

Zavedati se je potrebno, da ima mladiček po dopolnjenem 5. tednu starosti popolnoma enake potrebe po hranilih kot psi v starejših starostnih obdobjih. S tega vidika je promoviranje hrane za mladiče neustrezno, saj večina tako imenovanih hran za mladiče vsebuje visok delež koruze, mesne moke in rastlinskih beljakovin, ki jih mladiček ne more ustrezno izkoristiti in ne dobi tistega, kar za zdrav razvoj potrebuje.

Eden hrana na trgu izstopa, saj vsebuje samo kakovostne sestavine in kakovostno meso ter naravne dodatke, ki so primerni tako za razvoj mladiča kot za potrebe odraslega psa. Sestavljena je tako, da zadovolji potrebe mladiča po vseh hranilih, vitaminih, mineralih in omega maščobnih kislinah. Ob uporabi Eden hrane ni potrebno nikakršno dodajanje raznih dodatkov, kot so lososovo olje, surovo meso ipd., saj to poruši razmerje hranil in negativno vpliva na prebavo, posledično pa tudi na počutje in zdravje vašega psa.

Pomembne so sestavine

Ob izbiri hrane ni dovolj samo podatek, koliko beljakovin hrana vsebuje, temveč iz katerih virov te beljakovine so. Če psu na primer damo hrano, ki vsebuje 30 % rastlinskih beljakovin, ta hrana za psa nima velike hranilne vrednosti. Po drugi strani je hrana, ki vsebuje 30 % beljakovin iz kakovostnih mesnih sestavin, izjemno hranilna.

Kakovost je na prvem mestu

Na splošno je danes konvencionalna hrana za odrasle pse in mačke slabše kakovosti, zato hranjenje s konvencionalno hrano za odrasle lahko škodljivo vpliva na mlade mucke in pasje mladiče. Toda tudi tako imenovana hrana za mladiče pogosto vsebuje samo visoko analitično vrednost beljakovin, ki pa jo mladič zaradi slabih sestavin (grah, pesina pulpa, stranski proizvodi mesa) ne more izkoristiti.

Eden hrana pa vsebuje samo kakovostne sestavine in kakovostno meso ter naravne dodatke, ki so primerni za razvoj mladiča in potrebe odraslega psa in mačke.

Vedno preverite pepsin vrednost

Pozornost velja nameniti pepsin vrednosti hrane, s katero se v neodvisnih laboratorijih naredi dejanska ocena oziroma meritve kakovosti hrane. Pepsin vrednost označuje delež proteinov, ki jih mladič/pes lahko razgradi v manjše peptide in jih dejansko tudi izkoristi.

Konvencionalna hrana za pse in mladiče običajno vsebuje stranske proizvode mesa, kot na primer kožo, peresa, manj kakovostno meso, grah ipd. Takšne sestavine imajo sicer visoko analitično vrednost proteinov, vendar jih zaradi slabe kakovosti samih sestavin pes ne more izkoristiti.