- 6 % 
popusta
na prvi
nakup
{activeTitle}

Hrana za pse

Najboljša hrana za pse 

Psi so karnivorji!

Zaradi dejstva, da so psi karnivorji (mesojedci) Imajo psi kratek prebavni trakt oziroma kratka in enostavno zgrajena prebavila. V želodcu imajo visoko koncentracijo klorovodikove želodčne kisline, in sicer pH 1-2 v primerjavi s človekom pH 4-5. Vse to jim omogoča, da hitro prebavijo beljakovine in maščobe, ki so v mesu. Encim amilaza za razliko od človeka ni prisotna v slini mesojedih živali, zato breme za prebavo ogljikovih hidratov prevzame trebušna slinavka. Dolgotrajna preobremenitev trebušne slinavke je povezana z odpornostjo na inzulin in nazadnje z odpovedjo trebušne slinavke, ker ne more več proizvajati inzulina, kot je ugotovljeno pri sladkorni bolezni tipa II...

Kakšna hrana je najboljša za psa

Najboljša hrana je samo ena. Zdrava hrana. Zdrava hrana vsebuje nad 60 % mesnih sestavin humane kakovosti. Meso v njej mora biti sveže in sušeno od različnih živali, kar zagotavlja različne vire aminokislin. Sveže meso zagotavlja veliko količino proteinov, maščobe, vitaminov in mineralov v najbolj hranilni obliki, kar omogoča njihovo visoko absorpcijo, sušene mesne sestavine zagotavljajo bio dostopnost v koncentrirani obliki hranilnih beljakovin. Kot vir ogljikovih hidratov vsebuje sladek krompir. Vsebovati mora sveže sadje, zelenjavo in zelišča. Vsebovati mora kakovostne vitamine in minerale v kelatni obliki. Mora zadoščati prehranskim potrebam psa brez dodajanja dodatnih prehranskih dopolnil. Mora biti podobna hrani, ki jo je prednik psa zaužil v divjini.

Filtri
Vsi izdelki iz kategorije Suhi briketi

Suhi briketi

Eden suhi briketi vsebujejo 80% mesnih sestavin in 20% sadja zelenjave in zelišč. So uravnoteženi in ne vsebujejo metnih barvil in ojačevalcev okusa, rastlinskih beljakovin, žit (riža, koruze...), belega krompirja, sladkorne pese.

80% mesnih sestavin, 20% sadja, zelenjave in zelišč

Popolna prehrana iz sestavin humane kakovosti

Uravnotežena hrana, ki ne potrebuje dodajanja prehranskih dopolnil. Ne vsebuje umetnih barvil in ojačevalcev okusa, rastlinskih beljakovin, žit (riža, koruze...), belega krompirja, sladkorne pese. Vsebuje med 34% in 41% kakovostnih mesnih beljakovin, vitamine in minerale v kelatni obliki, ki podpirajo naravno ravnovesje telesa in mu nudijo vse potrebno za zdrav razvoj od mladička do odraslega psa. Zaradi visoke hranljivosti je poraba hrane med 20% do 40% manjša v primerjavi s konvencionalnimi briketi.

Vsi izdelki iz kategorije Polmehki briketi

Polmehki briketi

Polmehki briketi za pse vsebujejo 60% mesnih sestavin in 40% sadja, zelenjave in zelišč. Vsebujejo superživila ter vitamine in minerale v kelatni obliki in ne vsebujejo umetnih barvil in ojačevalcev okusa, rastlinskih beljakovin, žit (riža, koruze…), belega krompirja, sladkorne pese.

60% mesnih sestavin, 40% sadja, zelenjave in zelišč

Popolna prehrana iz sestavin humane kakovosti

Mehka hrana za razvajanje je sestavljena iz veliko svežega mesa. Ne potrebuje dodajanja prehranskih dopolnil. Vsebuje superživila ter vitamine in minerale v kelatni obliki, ki podpirajo naravno ravnovesje telesa vašega psa. Ne vsebuje umetnih barvil in ojačevalcev okusa, rastlinskih beljakovin, žit (riža, koruze…), belega krompirja, sladkorne pese. Hrana je zaradi višje vlažnosti in intenzivnega okusa odlična tudi za manj ješče pse, za tiste, ki težje grizejo, manj pijejo, imajo težave s prebavo ali pretiranim izločanjem kisline.

Vsi izdelki iz kategorije Hrana za mladiče

Hrana za mladiče

Hrana za pasje mladiče zagotavlja dober razvoj. Vsebuje 80,5% mesnih sestavin, 19,5% sadja, zelenjave in zelišč. Najboljša hrana za pasje mladiče vsebuje nad 60 % mesnih sestavin humane kakovosti. Meso v njej mora biti sveže in sušeno od različnih živali, kar zagotavlja različne vire aminokislin.

Sveže meso zagotavlja veliko količino proteinov, maščobe, vitaminov in mineralov v najbolj hranilni obliki, kar omogoča njihovo visoko absorpcijo, sušene mesne sestavine zagotavljajo bio dostopnost v koncentrirani obliki hranilnih beljakovin. Kot vir ogljikovih hidratov vsebuje sladek krompir.

Vsebovati mora sveže sadje, zelenjavo in zelišča. Vsebovati mora kakovostne vitamine in minerale v kelatni obliki. Mora zadoščati prehranskim potrebam psa brez dodajanja dodatnih prehranskih dopolnil.

Hrana za pasje mladiče mora biti podobna hrani, ki jo je prednik psa zaužil v divjini. Vsebuje humane sestavine, zaradi katerih bo pes imel manj možnosti za razvoj bolezni in bo posledično živel dlje. Je naravna in biološko ustrezna, upoštevajoč dejstvo, da je pes mesojed.

Najkakovostnejše hrane imajo napisano pepsin vrednost hrane (lestvica od 0/100). Višja, kot je pepsin vrednost bolj hranljiva je hrana za našega psa. 

80,5% mesnih sestavin, 19,5% sadja, zelenjave in zelišč

Popolna prehrana iz sestavin humane kakovosti

Zadovolji prehranske potrebe mladiča v ključnem obdobju rasti. Združuje klasične popolnoma naravne sestavine in velik delež visokokakovostnih različnih mesnih sestavin. Vse to izboljšuje anatomski in mentalni razvoj mladiča in zmanjšuje možnost za kasnejši razvoj alergije na hrano. Ne vsebuje umetnih barvil in ojačevalcev okusa, rastlinskih beljakovin, žit (riža, koruze…), belega krompirja, sladkorne pese.

Vsi izdelki iz kategorije Priboljški za pse

Priboljški za pse

Idealni priboljški za pse

Visokokakovostni priboljški so izdelani iz različnih vrst mesa ter vsebujejo vlaknine za prebavo in minerale, ki pomagajo zmanjšati kopičenje zobnih oblog in zobnega kamna. Lahko jih dodajate tudi k surovi prehrani. Vsi priboljški so izdelani v majhnih koščkih, ki jih je mogoče zlahka prelomiti ter dozirati. Dodan je tudi glukozamin za zdravje sklepov. Zelo primerni so za šolanje psov, saj so tako slastni da povečajo motivacijo.